Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Zelf Wespenvanger Maken: Praktische Tips En Stappenplan

Zelf Wespenvanger Maken: Praktische Tips En Stappenplan

How to Make a Wasp Trap

Zelf Wespenvanger Maken: Praktische Tips En Stappenplan

How To Make A Wasp Trap

Keywords searched by users: zelf wespenvanger maken wespenval maken, wespenvanger action, wespenval maken fles, wespenlokstof maken, wespenval lokstof, wespenval vullen, wespen vangen met azijn en suiker, gaan bijen in een wespenval

Zelf een Wespenvanger Maken: Een Complete Gids

1. Wat is een wespenvanger?

Een wespenvanger is een apparaat dat speciaal is ontworpen om wespen te vangen. Het is een effectieve en veilige manier om wespen weg te houden van je terras, tuin of campingplaats. Wespenvangers zijn meestal gemaakt van glas of plastic en hebben een trechtervormig ontwerp met een ingang aan de bovenkant en een reservoir aan de onderkant om de gevangen wespen op te vangen. Ze zijn voorzien van aantrekkelijke lokstoffen die de wespen naar de val trekken, waarna ze er niet meer uit kunnen ontsnappen.

2. Waarom zou je zelf een wespenvanger maken?

Er zijn verschillende voordelen en redenen om zelf een wespenvanger te maken in plaats van er een te kopen.

 1. Kostenbesparing: Het maken van je eigen wespenvanger is over het algemeen goedkoper dan het kopen van een kant-en-klare wespenvanger in de winkel.
 2. Aanpassingsvermogen: Door zelf een wespenvanger te maken, kun je het ontwerp aanpassen aan je specifieke behoeften en vereisten. Je kunt materialen kiezen die bij je persoonlijke stijl passen en de grootte en vorm van de wespenvanger aanpassen aan de omgeving waarin je hem wilt gebruiken.
 3. Milieuvriendelijk: Bij het maken van je eigen wespenvanger kun je kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke materialen, in tegenstelling tot sommige kant-en-klare wespenvangers die zijn gemaakt van plastic of andere niet-biologisch afbreekbare materialen.
 4. Trots en voldoening: Het zelf maken van een wespenvanger kan een bevredigend proces zijn. Het geeft je een gevoel van voldoening en trots wanneer je het eindresultaat ziet en weet dat je het zelf hebt gemaakt.

3. Materialen en gereedschappen die je nodig hebt

Om een wespenvanger te maken, heb je de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • Een plastic fles (bij voorkeur een transparante fles)
 • Schaar of mes
 • Draad of touw
 • Boor
 • Trechter
 • Aas (zoals zoete frisdrank, siroop, bier of suikerwater)
 • Optioneel: verf of decoratieve materialen om de wespenvanger aan te passen

4. Stap-voor-stap instructies om een wespenvanger te maken

Volg deze gedetailleerde instructies om je eigen wespenvanger te maken:

 1. Reinig de plastic fles grondig en verwijder het etiket.
 2. Snijd de bovenkant van de fles af, net onder de hals waar de dop normaal gesproken op schroeft. Dit wordt de trechter van de wespenvanger.
 3. Boor enkele kleine gaatjes in de zijkanten van de fles, net onder de hals. Deze gaatjes zorgen ervoor dat de wespen de trechter in kunnen vliegen.
 4. Maak een gat in de flesdop, groot genoeg om een stuk draad of touw doorheen te halen. Dit wordt gebruikt om de wespenvanger op te hangen.
 5. Vul het onderste deel van de fles met een lokstof naar keuze, zoals zoete frisdrank, siroop, bier of suikerwater. Dit trekt de wespen aan.
 6. Bevestig de trechtervormige bovenkant van de fles omgekeerd op het onderste deel van de fles, zodat de opening van de trechter naar binnen wijst. Zorg ervoor dat de trechter stevig op zijn plaats zit en dat er geen gaten zijn waar de wespen uit kunnen ontsnappen.
 7. Optioneel: verf of versier de wespenvanger naar wens om hem esthetisch aantrekkelijker te maken.
 8. Hang de wespenvanger op een plek waar veel wespen zijn, zoals dicht bij een terras, tuin of campingplaats. Zorg ervoor dat de wespenvanger buiten het bereik van kinderen en huisdieren hangt.
 9. Controleer regelmatig of de wespenvanger vol is en leeg deze indien nodig.

5. Tips en trucs voor een effectieve wespenvanger

Om ervoor te zorgen dat je zelfgemaakte wespenvanger zo effectief mogelijk is, volgen hier enkele handige tips en trucs:

 • Plaats de wespenvanger op een zonnige plek, omdat wespen de voorkeur geven aan warmere omgevingen.
 • Laat een kleine hoeveelheid lokstof in de wespenvanger zitten, zelfs als deze vol is. Dit zal andere wespen aantrekken en voorkomen dat ze naar een andere locatie vliegen.
 • Leeg regelmatig de wespenvanger om te voorkomen dat de gevangen wespen zich ophopen en de lokstof bederven.
 • Plaats de wespenvanger op een veilige afstand van waar je zit of eet, om te voorkomen dat wespen je lastig vallen tijdens maaltijden of ontspanning.
 • Vermijd het gebruik van vlees als lokstof, omdat dit andere insecten zoals bijen kan aantrekken.
 • Experimenteer met verschillende soorten lokstoffen om te ontdekken welke het meest effectief zijn in jouw omgeving.

6. Alternatieve methoden om wespen te bestrijden

Hoewel het gebruik van een wespenvanger een effectieve manier is om wespen weg te houden, zijn er ook andere methoden en technieken om wespen op een natuurlijke en veilige manier te bestrijden. Enkele alternatieve methoden zijn:

 • Het gebruik van wespenvangers met speciale lokstoffen.
 • Het afdekken van voedsel en drankjes wanneer je buiten eet om te voorkomen dat wespen worden aangetrokken.
 • Het planten van bepaalde kruiden zoals munt, tijm en basilicum, waar wespen een afkeer van hebben.
 • Het vermijden van sterk geurende parfums en zoete geuren, omdat deze wespen kunnen aantrekken.
 • Het gebruik van een wespenafweermiddel met witte azijn, dat wespen op afstand houdt.

7. Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Bij het gebruik van wespenvangers en het omgaan met wespen is het belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen:

 • Hang de wespenvanger buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 • Aai of sla de wespen niet, omdat ze agressief kunnen worden als ze zich bedreigd voelen.
 • Vermijd het blootstellen van de wespenvanger aan open vuur of hittebronnen, omdat dit brandgevaar kan veroorzaken.
 • Gooi wespenvangers op een veilige manier weg en vermijd direct contact met gevangen wespen.
 • Als je allergisch bent voor wespensteken, vermijd ze dan zoveel mogelijk en raadpleeg een arts voor professioneel advies.

Met deze gids kun je zelf een effectieve wespenvanger maken en genieten van een wespenvrije omgeving. Experimenteer met verschillende ontwerpen en lokstoffen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke situatie. Onthoud altijd de veiligheidsmaatregelen en geniet van een zorgeloze tijd in je tuin, op je terras of op de camping zonder gestoord te worden door vervelende wespen.

FAQs

1. Gaan bijen in een wespenvanger?

Nee, bijen worden meestal niet aangetrokken door de lokstoffen in een wespenvanger. Bijen zijn voornamelijk geïnteresseerd in bloemen en stuifmeel, in plaats van zoete geuren die wespen aantrekken. Als je echter per ongeluk bijen in de wespenvanger vangt, kun je de wespenvanger openen en de bijen veilig vrijlaten.

2. Kan ik een wespenvanger kopen in plaats van er zelf een te maken?

Ja, wespenvangers zijn verkrijgbaar in winkels en online. Het kopen van een kant-en-klare wespenvanger kan handig zijn als je geen tijd of materialen hebt om er zelf een te maken. Echter, zelf een wespenvanger maken biedt verschillende voordelen, waaronder kostenbesparing en aanpassingsvermogen.

3. Hoe vul ik een wespenvanger?

Om een wespenvanger te vullen, verwijder je de trechtervormige bovenkant en giet je de lokstof van jouw keuze in het onderste reservoir. Zoete frisdrank, siroop, bier of suikerwater zijn vaak effectieve lokstoffen. Zorg ervoor dat je de wespenvanger op een veilige plek vult en vermijd morsen.

4. Hoe vaak moet ik een wespenvanger legen?

Hoe vaak je de wespenvanger moet legen, hangt af van de hoeveelheid wespen in jouw omgeving. Controleer regelmatig of de val vol is, vooral tijdens de warmere maanden wanneer er meer wespen zijn. Als de val vol is, leeg je deze door de inhoud weg te gooien, de val schoon te maken en opnieuw te vullen met lokstof.

5. Waar kan ik een wespenvanger ophangen?

Je kunt een wespenvanger ophangen op een zonnige plek dicht bij je terras, tuin of campingplaats, omdat wespen de voorkeur geven aan warmere omgevingen. Zorg ervoor dat de wespenvanger op een veilige afstand van waar je zit of eet wordt geplaatst, om te voorkomen dat wespen je lastig vallen tijdens maaltijden of ontspanning.

Categories: Aggregeren 45 Zelf Wespenvanger Maken

How to Make a Wasp Trap
How to Make a Wasp Trap

Als je zelf een wespenvanger wilt maken, is het enige wat je nodig hebt een lege PET-fles (een plastic frisdrankfles), een schaar en een zoete vloeistof. Knip de bovenkant van de PET-fles eraf. Giet een zoete vloeistof in de fles, bijvoorbeeld limonadesiroop. Zet de bovenkant ondersteboven in de onderkant van de fles.Gebruik en/of maak een wespenvanger

Knip of snijd de fles doormidden, doe wat limonade of afwasmiddel in het onderste gedeelte van de fles en zet het bovenste gedeelte er op kop op. Zo komen de wespen op de zoetigheid af maar kunnen ze er niet meer uit.Frisdrank, bier, wijn, ijs… er is veel lekkers dat wespen aantrekt, maar voor je val is de beste combinatie bier met frisdrank, siroop of grenadine.

Productinformatie
 • Vul de wespenvanger met een bodempje limonadesiroop, bier of in wat water opgeloste jam. Doe er een drupje afwasmiddel bij.
 • Zet of hang de wespenval uit de buurt van je zitplek.
 • Het zoet lokt wespen in de fles. Door het afwasmiddel kunnen ze niet meer uit de vloeistof.
 • Maak de val regelmatig schoon.

Welke Vloeistof Doe Je In Een Wespenvanger?

Wanneer je een wespenvanger gebruikt, moet je deze vullen met een kleine hoeveelheid limonadesiroop, bier of jam opgelost in water. Om het effectiever te maken, voeg je een druppeltje afwasmiddel toe. Zorg ervoor dat je de wespenval plaatst of ophangt weg van je zitplaats. De zoete geur trekt wespen aan en door het afwasmiddel kunnen ze niet uit de vloeistof ontsnappen. Vergeet niet om de val regelmatig schoon te maken.

Wat Kun Je Het Beste In Een Wespenval Doen?

Wat is de beste inhoud voor een wespenval?
Het gebruik en/of maken van een wespenval is een effectieve manier om wespen te vangen. Om een wespenval te maken, is het belangrijk om een fles doormidden te knippen of te snijden. Vervolgens kunt u limonade of afwasmiddel in het onderste gedeelte van de fles doen. Plaats het bovenste gedeelte van de fles ondersteboven, zodat de zoetigheid wespen aantrekt, maar ze er niet meer uit kunnen komen. Dit is een handige methode om wespen te vangen en te bestrijden. Dit kan gedaan worden op 26 juli 2022.

Welke Drank Trekt Wespen Aan?

Welke drank trekt wespen aan? Er zijn veel lekkere drankjes zoals frisdrank, bier, wijn en ijs, die wespen aantrekken. Echter, de beste combinatie om wespen naar je val te lokken is bier gemengd met frisdrank, siroop of grenadine. Dit is een effectieve strategie om wespen weg te lokken van andere voedselbronnen. (Datum: 26 juli 2020)

Waarom Afwasmiddel In Wespenval?

Waarom wordt er afwasmiddel toegevoegd aan een wespenval? Als je wat zoete vloeistof, zoals limonade, aan de fles toevoegt, zullen wespen er automatisch op afkomen. Het is echter belangrijk om een klein beetje afwasmiddel of azijn toe te voegen, zodat bijen niet worden aangetrokken. Je kunt de wespenval neerzetten of ophangen. De toevoeging van afwasmiddel helpt om te voorkomen dat bijen de val aantrekkelijk vinden.

Verzamelen 41 zelf wespenvanger maken

Zelf Een Wespenvanger Maken (Diy) - Youtube
Zelf Een Wespenvanger Maken (Diy) – Youtube
Budget: Wespenvanger Maken Met Deze 3 Dingen
Budget: Wespenvanger Maken Met Deze 3 Dingen
Budget: Wespenvanger Maken Met Deze 3 Dingen
Budget: Wespenvanger Maken Met Deze 3 Dingen
Een Wespenval Maken (Met Afbeeldingen) - Wikihow
Een Wespenval Maken (Met Afbeeldingen) – Wikihow
Zo Maak Je Een Wespenvanger. - Youtube
Zo Maak Je Een Wespenvanger. – Youtube
Budget: Wespenvanger Maken Met Deze 3 Dingen
Budget: Wespenvanger Maken Met Deze 3 Dingen
Een Wespenval Maken (Met Afbeeldingen) - Wikihow
Een Wespenval Maken (Met Afbeeldingen) – Wikihow

See more here: huongrung.net

Learn more about the topic zelf wespenvanger maken.

See more: https://huongrung.net/category/kind-gezin/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *