Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Welke Planten Lusten Konijnen Niet? Een Overzicht Van Konijn Onvriendelijke Planten.

Welke Planten Lusten Konijnen Niet? Een Overzicht Van Konijn Onvriendelijke Planten.

19 Perennials Rabbits Hate

Welke Planten Lusten Konijnen Niet? Een Overzicht Van Konijn Onvriendelijke Planten.

19 Perennials Rabbits Hate

Keywords searched by users: welke planten lusten konijnen niet niet giftige planten voor konijnen, planten beschermen tegen konijnen, wat vinden konijnen vies ruiken, bloemen die konijnen niet eten, konijnen vreten planten op, eten konijnen geraniums, koffieprut tegen konijnen, konijnen verjagen ultrasoon

Welke planten lusten konijnen niet?

Konijnen hebben van nature de neiging om planten te eten, maar er zijn sommige planten die giftig kunnen zijn voor hen. Het is belangrijk om te weten welke planten konijnen niet lusten om hun gezondheid te beschermen en schade aan je tuin te voorkomen. In dit artikel zullen we je informeren over de planten die giftig zijn voor konijnen, evenals de planten die ze kunnen verjagen. We zullen je ook enkele tips geven over hoe je je tuin konijnvrij kunt houden en advies van experts op dit gebied. Laten we beginnen!

Giftige planten voor konijnen

Er zijn veel planten die giftig zijn voor konijnen en die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze worden gegeten. Enkele van de meest giftige planten voor konijnen zijn onder andere:

 • Lelies: Lelies zijn niet alleen giftig voor katten, maar ook voor konijnen. Ze kunnen nierfalen veroorzaken bij konijnen, dus het is belangrijk om ze volledig uit je tuin te vermijden.
 • Narcissen: Narcissen bevatten toxines die het maag-darmstelsel van konijnen kunnen beschadigen en zelfs het zenuwstelsel kunnen beïnvloeden.
 • Rhododendrons en azalea’s: Deze populaire bloeiende struiken zijn giftig voor konijnen en kunnen symptomen veroorzaken zoals braken, diarree en verminderde eetlust.
 • Krokussen: Krokussen behoren tot de leliefamilie en zijn ook giftig voor konijnen. Ze kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, dus vermijd ze in je tuin.
 • Hulst: Hulst is een veel voorkomende struik tijdens de kerstperiode, maar het is giftig voor konijnen en kan problemen veroorzaken zoals maagproblemen en ademhalingsmoeilijkheden.
 • Taxus: De naalden en zaden van de taxusboom zijn giftig voor konijnen en kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen en hartproblemen.

Dit is slechts een kleine selectie van giftige planten voor konijnen. Het is belangrijk om onderzoek te doen voordat je nieuwe planten in je tuin plaatst om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn voor je konijnen. Raadpleeg ook altijd een dierenarts als je vermoedt dat je konijn giftige planten heeft gegeten.

Planten die konijnen kunnen verjagen

Aan de andere kant zijn er ook planten waar konijnen een hekel aan hebben vanwege hun sterke geuren. Door deze planten in je tuin te plaatsen, kun je konijnen op afstand houden. Enkele van deze planten zijn onder andere:

 • Lavendel: De sterke geur van lavendel kan konijnen verjagen en ze ervan weerhouden om je tuin binnen te dringen.
 • Salie: Salie heeft een sterke geur die konijnen onaangenaam vinden, dus het kan een goede keuze zijn om ze weg te houden.
 • Tijm: Tijm is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken, maar het kan ook helpen om konijnen af te weren vanwege de sterke geur.
 • Rozemarijn: Rozemarijn heeft een aromatische geur die insecten en konijnen kan afschrikken.

Deze planten kunnen niet alleen je tuin beschermen tegen konijnen, maar ze zijn ook mooie toevoegingen aan je tuinontwerp. Je kunt ze bijvoorbeeld in bloembedden of potten planten om konijnen op afstand te houden.

Anti-knaagplanten

Naast planten die konijnen verjagen, zijn er ook planten die bekend staan als anti-knaagplanten. Dit zijn planten die minder aantrekkelijk zijn voor konijnen om op te knabbelen. Voorbeelden hiervan zijn vrouwenmantel, digitalis, gele helmbloem en ooievaarsbek. Deze planten kunnen helpen om je tuin konijnvrij te houden en beschermen je andere planten tegen knabbelschade.

Andere maatregelen om konijnen uit je tuin te houden

Naast het kiezen van de juiste planten, zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen om konijnen uit je tuin te houden. Hier zijn enkele suggesties:

 • Hekwerk: Plaats een hek of gaas rond je tuin om konijnen buiten te houden. Zorg ervoor dat het hek diep genoeg is zodat konijnen er niet onder kunnen graven.
 • Geurproducten: Gebruik geurproducten die konijnen afstoten, zoals urine van roofdieren, of maak gebruik van geurende planten zoals goudsbloemen of daslook.
 • Schuilplaatsen voor roofdieren: Creëer schuilplaatsen of nestkasten voor roofdieren zoals uilen of marterachtigen. Deze dieren kunnen konijnen afschrikken en voorkomen dat ze je tuin bezoeken.

Door deze maatregelen te combineren met het kiezen van konijnvriendelijke planten, kun je je tuin effectief beschermen tegen konijnen en ervoor zorgen dat ze geen schade aanrichten.

Tips voor het beschermen van konijnen in je tuin

Als je konijnen hebt, is het ook belangrijk om te zorgen voor een veilige omgeving in je tuin. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je konijnen gezond en gelukkig zijn:

 • Vermijd giftige planten: Zorg ervoor dat je geen giftige planten in de buurt van je konijnen plaatst. Verwijder alle giftige planten uit hun bereik.
 • Bied een gevarieerd dieet aan: Zorg ervoor dat je konijnen een gevarieerd dieet krijgen dat bestaat uit hooi, groenten, fruit en konijnenvoer. Dit helpt ervoor te zorgen dat ze alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.
 • Beperk de toegang tot pas gemaaid gras: Pas gemaaid gras kan maagproblemen veroorzaken bij konijnen, dus beperk hun toegang tot dit gras tot het volledig is gedroogd.
 • Controleer op giftige materialen: Zorg ervoor dat je tuin vrij is van giftige materialen zoals bestrijdingsmiddelen, meststoffen en slakkenkorrels.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je konijnen veilig en gezond blijven terwijl ze genieten van je tuin.

Advies van experts en tuinders

Als je meer advies wilt over welke planten het beste zijn voor konijnen en hoe je je tuin kunt beschermen, kun je altijd terecht bij experts en ervaren tuinders. Ze hebben vaak waardevolle kennis en praktische tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor je tuin en konijnen.

Veelgestelde vragen over planten waar konijnen niet van houden

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over welke planten konijnen niet lusten en hoe je je tuin konijnvrij kunt houden:

Welke planten moet ik absoluut vermijden als ik konijnen heb?

Er zijn verschillende planten die je moet vermijden als je konijnen hebt, omdat ze giftig zijn voor konijnen. Enkele voorbeelden zijn lelies, narcissen, rhododendrons, azalea’s, krokussen, hulst en taxus. Zorg ervoor dat deze planten niet in de buurt van je konijnen kunnen komen.

Wat moet ik doen als mijn konijn een giftige plant heeft gegeten?

Als je vermoedt dat je konijn een giftige plant heeft gegeten, neem dan

Categories: Ontdekken 20 Welke Planten Lusten Konijnen Niet

19 Perennials Rabbits Hate
19 Perennials Rabbits Hate

Onder de meest giftige zijn soorten zoals: anemoon, azalea, bitterzoet, bryonia, caladium, cyclamen, akelei, bingelkruid, vijgenboom, narcissen, boshyacinten, dolle kervel, wolfsmelk, dotterbloem, moerasgoudsbloem, monnikskap, herfsttijloos, maretak, St. Janskruid, leylandcipres, hondspeterselie en nieskruid.Konijnen bestrijden – Heb jij last van konijnen in of rondom jouw tuin? Dan heb jij dit konijnen afweermiddel nodig. Dit 100% natuurlijke product van het merk BSI verspreid een geur die konijnen niet fijn vinden, waardoor de beestjes uit de buurt blijven van de geur.Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

Eenjarige planten
 • Ageratum houstonianum (Mexicaantje)
 • Begonia x semperflorens (Zaai-begonia)
 • Calendula officinalis (Goudsbloem)
 • Cleome hasslerana (Kattensnor)
 • Mirabilis jalapa (Nachtschone)
 • Pelargonium (Tuingeranium)
Konijnen en hazen weren in de tuin
 • Dwergmispel (Cotoneaster)
 • Hulst (Ilex)
 • Mansoor (Asarum europaeum)
 • Schaduwkruid (Pachysandra terminalis)
 • Schoenlappersplant (Bergenia)

Welke Planten Worden Niet Door Konijnen Gegeten?

Sommige planten worden niet door konijnen gegeten, omdat ze giftig zijn voor hen. Enkele voorbeelden van giftige planten zijn: anemoon, azalea, bitterzoet, bryonia, caladium, cyclamen, akelei, bingelkruid, vijgenboom, narcissen, boshyacinten, dolle kervel, wolfsmelk, dotterbloem, moerasgoudsbloem, monnikskap, herfsttijloos, maretak, St. Janskruid, leylandcipres, hondspeterselie en nieskruid. Konijnen vermijden deze planten omdat ze hen kunnen schaden.

Welke Geur Schrikt Konijnen Af?

Konijnen bestrijden – Heb jij last van konijnen in of rondom jouw tuin? Dan heb jij dit konijnen afweermiddel nodig. Dit 100% natuurlijke product van het merk BSI verspreidt een geur die konijnen niet fijn vinden, waardoor de beestjes uit de buurt blijven van de geur. Dit afweermiddel is speciaal ontwikkeld om konijnen af te schrikken en is veilig te gebruiken in tuinen en andere buitenomgevingen. Door de onaangename geur zorgt het ervoor dat konijnen elders voedsel gaan zoeken en jouw tuin met rust laten. Het afweermiddel is effectief gebleken en wordt veel gebruikt door tuiniers om hun planten en bloemen te beschermen tegen konijnenkeutels en vraatschade.

Waar Kan Een Konijn Niet Tegen?

Konijnen kunnen niet tegen bepaalde voedingsmiddelen. Het is belangrijk om te weten dat je konijnen absoluut geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras mag geven. Deze voedingsmiddelen zijn schadelijk voor konijnen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is daarom van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je konijnen een gebalanceerd dieet krijgen dat uitvoerig is samengesteld uit voedingsmiddelen die speciaal zijn bedoeld voor konijnen.

Waar Hebben Wilde Konijnen Een Hekel Aan?

Wilde konijnen hebben vaak een hekel aan bepaalde planten in de tuin, zoals de Dwergmispel (Cotoneaster), Hulst (Ilex), Mansoor (Asarum europaeum), Schaduwkruid (Pachysandra terminalis) en de Schoenlappersplant (Bergenia).

Samenvatting 39 welke planten lusten konijnen niet

Planten Die Konijnen Niet Lusten | Directplant
Planten Die Konijnen Niet Lusten | Directplant
Zorgen Voor Konijnen
Zorgen Voor Konijnen

See more here: huongrung.net

Learn more about the topic welke planten lusten konijnen niet.

See more: https://huongrung.net/category/kind-gezin/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *