Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Wat Kost Een Boom Laten Kappen? Ontdek De Prijzen En Tarieven Hier.

Wat Kost Een Boom Laten Kappen? Ontdek De Prijzen En Tarieven Hier.

How much does it cost to cut down a tree?

Wat Kost Een Boom Laten Kappen? Ontdek De Prijzen En Tarieven Hier.

How Much Does It Cost To Cut Down A Tree?

Keywords searched by users: wat kost een boom laten kappen boom kappen gratis, boom laten kappen door gemeente, boom kappen in ruil voor hout, wat kost een boom kappen en afvoeren, zelf boom kappen, boom kappen eigen tuin, boom rooien, boom kappen zonder vergunning

Wat kost een boom laten kappen?

Je hebt besloten om een boom in je tuin te laten kappen, maar je vraagt je af wat de kosten hiervan zullen zijn. Het laten kappen van een boom kan verschillende redenen hebben, zoals het creëren van meer ruimte, het verwijderen van een gevaarlijke boom of het veranderen van het uiterlijk van je tuin. Wat de reden ook is, het is belangrijk om te weten welke factoren de kosten van het kappen van een boom beïnvloeden en waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je een overzicht van de prijzen van boomkap in 2023, de factoren die de kosten beïnvloeden, belangrijke overwegingen bij het kappen van een boom, regels en vergunningen, en eventuele bijkomende kosten. Daarnaast bespreken we ook enkele alternatieve opties voor het kappen van een boom.

Prijzen van boomkap in 2023

De kosten voor het kappen van een boom variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de boom, de moeilijkheidsgraad van de klus en de hoeveelheid werk die nodig is. Volgens Homedeal, een online platform voor het vinden van professionals, zijn de gemiddelde prijzen voor boomkap in 2023 als volgt:

 • Kleine boom (tot 5 meter): €300 – €500
 • Middelgrote boom (5-10 meter): €500 – €800
 • Grote boom (10-15 meter): €800 – €1,200
 • Extra grote boom (15 meter of meer): €1,200 – €2,000

Houd er rekening mee dat dit gemiddelde prijzen zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Het is altijd verstandig om een offerte aan te vragen bij professionele boomkappers om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kosten van het kappen van een boom. Deze factoren kunnen de volgende zijn:

 • Grootte en hoogte van de boom: Hoe groter en hoger de boom, hoe meer werk er nodig zal zijn om deze te kappen. Dit kan leiden tot hogere kosten.
 • Locatie van de boom: Als de boom zich dicht bij gebouwen, elektriciteitslijnen of andere obstakels bevindt, kan dit de moeilijkheidsgraad van de klus verhogen en de kosten verhogen.
 • Toegankelijkheid van de boom: Als de boom moeilijk bereikbaar is, bijvoorbeeld door een smalle doorgang of een beperkte ruimte, kan dit extra werk en tijd vergen, wat de kosten kan verhogen.
 • Soort boom: Sommige bomen zijn moeilijker te kappen dan andere vanwege hun structuur, houtsoort of wortelstelsel. Dit kan van invloed zijn op de kosten.
 • Extra werkzaamheden: Naast het kappen van de boom kunnen er ook extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het verwijderen van de boomstronk, het afvoeren van het hout en het egaliseren van de grond. Deze werkzaamheden kunnen de kosten verhogen.

Vraag een offerte aan bij professionele boomkappers

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor het kappen van een boom, is het belangrijk om een offerte aan te vragen bij professionele boomkappers. Zij kunnen de situatie ter plaatse beoordelen en een gedetailleerde prijsopgave geven op basis van de specifieke omstandigheden. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij meerdere boomkappers om prijzen te vergelijken en de beste deal te krijgen.

Belangrijke overwegingen bij het kappen van een boom

Voordat je besluit een boom te laten kappen, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 • Nut van de boom: Overweeg of de boom nog enige waarde heeft, zoals schaduw, privacy, esthetische waarde of zelfs ecologische waarde. Het kan de moeite waard zijn om alternatieve oplossingen te overwegen voordat je de definitieve beslissing neemt om de boom te kappen.
 • Gevolgen voor omgeving: Denk na over de mogelijke gevolgen van het kappen van de boom voor de directe omgeving, zoals veranderingen in landschap, schaduw of uitzicht. Dit kan invloed hebben op de leefomgeving van jezelf en je buren.
 • Regels en vergunningen: Controleer de plaatselijke regels en vergunningen met betrekking tot het kappen van bomen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen voordat je een boom mag kappen.
 • Veiligheid: Het kappen van een boom kan gevaarlijk zijn en moet worden uitgevoerd door ervaren professionals om ongelukken te voorkomen. Het inhuren van een professionele boomkapper zorgt voor de veiligheid van jou en je eigendom.

Regels en vergunningen voor het kappen van bomen

In Nederland gelden er regels en vergunningen voor het kappen van bomen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze regels voordat je een boom laat kappen. In het algemeen is het noodzakelijk om een vergunning aan te vragen wanneer je een boom met een bepaalde diameter of hoogte wilt kappen. De exacte regels kunnen per gemeente verschillen, dus het is verstandig om contact op te nemen met je lokale gemeente voor specifieke informatie.

Kosten van het aanvragen van een vergunning

Als het nodig is om een vergunning aan te vragen voor het kappen van een boom, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Volgens Tuinman Concurrent kunnen de kosten voor het aanvragen van een vergunning variëren van €50 tot €90. Deze kosten zijn echter afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Het is aan te raden om op voorhand de kosten en procedures bij je gemeente na te gaan.

Bijkomende kosten bij het kappen van een boom

Naast de kosten voor het daadwerkelijk kappen van de boom kunnen er ook bijkomende kosten zijn. Enkele van deze kosten kunnen zijn:

 • Verwijdering van de boomstronk: Als je de boomstronk ook wilt laten verwijderen, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van de stronk en de moeilijkheidsgraad van de klus.
 • Afvoeren van het hout: Het afvoeren van het gekapte hout kan ook kosten met zich meebrengen. Dit varieert afhankelijk van de hoeveelheid hout en de afstand tot de dichtstbijzijnde houtverwerkingsinstallatie.
 • Egaliseren van de grond: Als je de grond wilt egaliseren nadat de boom is gekapt, kan dit extra kosten met zich meebrengen, zoals grondverzet of het plaatsen van nieuwe beplanting.

Alternatieve opties voor het kappen van een boom

Als je de kosten van het kappen van een boom wilt verminderen, zijn er enkele alternatieve opties om te overwegen:

 • Boom kappen gratis: In sommige gevallen bieden boomverzorgingsbedrijven gratis boomkapdiensten aan in ruil voor het waardevolle hout. Dit kan een goede optie zijn als je bereid bent om het hout aan het bedrijf over te dragen.
 • Boom laten kappen door de gemeente: In sommige gemeenten kun je contact opnemen met de gemeente voor het kappen van een boom. Dit kan echter afhankelijk zijn van de situatie en het beleid van de betreffende gemeente.
 • Boom kappen in ruil voor hout: Als je handig bent en het juiste gereedschap hebt, kun je overwegen om de boom zelf te kappen en het hout te gebruiken voor brandhout of andere doeleinden.
 • Boom kappen zonder vergunning: Volgens De Boomverzorging zijn er bepaalde boomsoorten die zonder vergunning kunnen worden gekapt, zoals de Amerikaanse vogelkers en de Japanse duizendknoop. Raadpleeg echter altijd de plaatselijke regels en wetgeving voordat je een boom kapt zonder vergunning.

Voordat je besluit om een boom te laten kappen, is het belangrijk om de kosten, regels en andere overwegingen zorgvuldig te overwegen. Het inhuren van een professionele boomkapper kan je helpen bij het nemen van de beste beslissing en ervoor zorgen dat het kappen van de boom veilig en efficiënt wordt uitgevoerd.

FAQs

1. Wat zijn de gemiddelde kosten voor het kappen van een boom?

De gemiddelde kosten voor het kappen van een boom variëren afhankelijk van de grootte en hoogte van de boom. Kleine bomen kunnen worden gekapt voor ongeveer €300 – €500, terwijl grote bomen kosten tussen €800 – €2,000 met zich mee kunnen brengen.

2. Moet ik een vergunning aanvragen voor het kappen van een boom?

In de meeste gevallen is een vergunning vereist voor het kappen van een boom met een bepaalde diameter of hoogte. De exacte regels en vereisten variëren echter per gemeente, dus het is belangrijk om contact op te nemen met je lokale gemeente voor specifieke informatie.

3. Zijn er bijkomende kosten bij het kappen van een boom?

Ja, er kunnen bijkomende kosten zijn, zoals het verwijderen van de boomstronk, het afvoeren van het hout en het egaliseren van de grond. Deze kosten zijn afhankelijk van de specifieke situatie en kunnen verschillen per boomkapper.

4. Kan ik een boom laten kappen zonder vergunning?

Volgens De Boomverzorging zijn er bepaalde boomsoorten die zonder vergunning kunnen worden gekapt. Het is echter raadzaam om altijd de plaatselijke regels en wetgeving te raadplegen voordat je een boom kapt zonder vergunning.

5. Zijn er alternatieve opties voor het kappen van een boom?

Ja, er zijn alternatieve opties om de kosten van het kappen van een boom te verminderen, zoals het laten kappen van de boom door de gemeente, het ruilen van hout voor gratis boomkapdiensten, of het zelf kappen van de boom met het juiste gereedschap.

Let op: Dit artikel dient alleen ter informatie en is geen professioneel advies. Raadpleeg altijd een ervaren boomkapper voor specifiek advies betreffende het kappen van een boom.

Categories: Ontdekken 67 Wat Kost Een Boom Laten Kappen

How much does it cost to cut down a tree?
How much does it cost to cut down a tree?

Een vergunning is verplicht bij hoogstammige bomen. Dat zijn alle bomen met een hoogte van minimaal vier meter en een stamomtrek van minstens 40 centimeter. De hoogte wordt gemeten op anderhalve meter. Zieke of dode bomen mag je altijd zonder vergunning kappen.Kosten vergunning boom kappen

Meestal is het wel of niet nodig hebben van een vergunning afhankelijk van de dikte van de boom. Uit landelijk onderzoek blijkt dat de gemiddelde kosten voor een kapvergunning (tegenwoordig ook wel omgevingsvergunning genoemd) tussen de € 80,- en € 90,- liggen.

Wat kost een boom kappen?
Boom kappen projecten Gemiddelde kosten
Kleine boom kappen (14-20 cm omvang, 4-6 m hoog.) € 400
Gemiddelde boom kappen ( 20-35 cm omvang, 5-8 m hoog) € 600
Grote boom kappen ( vanaf 35 cm omvang, 7-15 m hoog) € 800
Boomstronk verwijderen € 80 – € 500
Bomen kappen prijs per boom
Type boom Kosten
Kleine boom kappen € 400
Middelgrote boom kappen € 600
Grote boom kappen € 800
Boomstronk verwijderen € 65 tot € 80
12 thg 10, 2021
De gemiddelde prijs voor planten van een boom
Soort Gemiddelde prijs
Planten boom € 50,- tot € 900,-
Boom planten: beuk per stuk € 25,- tot € 165,-
Boom planten: eik per stuk € 15,- tot € 75,-
Boom planten: sierappel per stuk € 25,- tot € 80,-
20 thg 11, 2019

Wat Kost Een Grote Boom Kappen?

Wat zijn de kosten van het kappen van een grote boom? De prijzen voor het kappen van bomen variëren afhankelijk van het type boom. Voor het kappen van een kleine boom is de prijs €400, voor een middelgrote boom is de prijs €600 en voor een grote boom is de prijs €800. Daarnaast kunnen de kosten voor het verwijderen van de boomstronk variëren van €65 tot €80. Deze prijzen zijn actueel vanaf 12 oktober 2021.

Welke Bomen Kappen Zonder Vergunning?

In Nederland is een vergunning vereist voor het kappen van hoogstammige bomen met een minimale hoogte van vier meter en een stamomtrek van minstens 40 centimeter, gemeten op anderhalve meter hoogte. Het kappen van zieke of dode bomen is echter altijd toegestaan zonder vergunning. Deze regels gelden voor het kappen van bomen in Nederland en zijn van kracht sinds 28 augustus 2023.

Wat Kost Een Vergunning Voor Het Kappen Van Een Boom?

Wat zijn de kosten voor het verkrijgen van een vergunning voor het kappen van een boom? Het is meestal afhankelijk van de dikte van de boom of een vergunning nodig is of niet. Uit landelijk onderzoek blijkt dat de gemiddelde kosten voor een kapvergunning (tegenwoordig ook wel omgevingsvergunning genoemd) tussen de € 80,- en € 90,- liggen.

Wat Kost Een Boom Van 5 Meter?

Wat is de prijs van een boom van 5 meter? Hier zijn de gemiddelde prijzen voor het planten van verschillende soorten bomen:
– Beukenboom: €25,- tot €165,- per stuk
– Eikenboom: €15,- tot €75,- per stuk
– Sierappelboom: €25,- tot €80,- per stuk

Let op, de prijzen kunnen variëren en het is raadzaam om bij specifieke leveranciers de exacte kosten op te vragen.

Verzamelen 13 wat kost een boom laten kappen

Kosten Boom Kappen? → Prijzen Boom Laten Weghalen - Slimster
Kosten Boom Kappen? → Prijzen Boom Laten Weghalen – Slimster

See more here: huongrung.net

Learn more about the topic wat kost een boom laten kappen.

See more: https://huongrung.net/category/kind-gezin/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *