Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Smoesjes Om Te Laat Te Komen Op School: 5 Creatieve Excuses!

Smoesjes Om Te Laat Te Komen Op School: 5 Creatieve Excuses!

50 smoesjes om te laat op school te komen

Smoesjes Om Te Laat Te Komen Op School: 5 Creatieve Excuses!

50 Smoesjes Om Te Laat Op School Te Komen

Keywords searched by users: smoesjes om te laat te komen op school grappige smoesjes om niet te komen, beste smoes om thuis te blijven, redenen om ziek te melden school, geloofwaardige smoesjes, smoesjes om niet af te spreken, goede smoesjes om weg te gaan, excuses voor te laat inleveren, goede smoes om niet te werken

Smoesjes om te laat te komen op school – Geloofwaardige excuses en tips

Te laat komen op school kan soms onvermijdelijk zijn. Of het nu komt door verkeersproblemen, onverwachte gebeurtenissen of gewoon door het overslapen, we hebben allemaal weleens de behoefte gehad om een excuus te bedenken om onze vertraging te rechtvaardigen. In dit artikel bekijken we verschillende smoesjes om te laat te komen op school, inclusief tips voor geloofwaardige excuses en hoe hier professioneel op te reageren.

1. Geoorloofd schoolverzuim en spijbelen

Voordat we ingaan op de smoesjes om te laat te komen op school, is het belangrijk om te begrijpen wat geoorloofd schoolverzuim en spijbelen precies inhouden. Volgens de regels van de leerplicht moeten alle kinderen in Nederland naar school vanaf de leeftijd van vijf jaar tot en met het einde van het schooljaar waarin zij zestien worden. Er zijn echter een aantal uitzonderingen op deze regel, zoals ziekte, religieuze feestdagen, of andere geldige redenen die bij de school gemeld moeten worden.

Wanneer een leerling ongeoorloofd afwezig is, wordt dit beschouwd als spijbelen. Dit kan verschillende consequenties hebben, afhankelijk van de ernst van de situatie en het herhaaldelijke karakter van het gedrag. Het is dus belangrijk om zorgvuldig af te wegen welke excuses je gebruikt en ervoor te zorgen dat ze geen misbruik maken van de regels rondom schoolverzuim.

2. Waarom komen mensen te laat op school?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen te laat kunnen komen op school. Enkele veelvoorkomende redenen zijn:

 • Verkeersproblemen, zoals files of vertragingen in het openbaar vervoer
 • Overslapen of moeilijk uit bed komen
 • Persoonlijke of familiegerelateerde problemen
 • Ongelukken of noodsituaties onderweg
 • Problemen met het vinden van een parkeerplek

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren en proactief te zijn om vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn echter momenten waarop vertragingen buiten onze controle vallen, en in die gevallen kan het handig zijn om een smoesje of excuus paraat te hebben om onze vertraging te verklaren.

3. Smoezen om te laat te komen op school

Laten we nu eens kijken naar een aantal smoesjes die mensen kunnen gebruiken om te laat te komen op school. Het is belangrijk om op te merken dat deze smoesjes vaak niet helemaal waarheidsgetrouw zijn en dat eerlijkheid altijd de beste policy is. Gebruik deze smoesjes dus verstandig en alleen als laatste redmiddel.

 1. Problemen met het openbaar vervoer: Een veelgehoorde smoes is om te zeggen dat er problemen waren met de trein, bus of tram. Bijvoorbeeld dat de trein vertraging had, de bus niet op tijd kwam, of dat je vastzat in de metro. Hoewel dit soms daadwerkelijk het geval kan zijn, is het belangrijk om dit niet te vaak te gebruiken om te voorkomen dat het ongeloofwaardig wordt.
 2. Verkeersproblemen: Verkeersopstoppingen zijn een andere veelvoorkomende reden om te laat te komen. Bijvoorbeeld zeggen dat er een ongeluk was onderweg of dat je vastzat in een file. Nogmaals, vermijd om deze smoes te vaak te gebruiken, zodat het geloofwaardig blijft.
 3. Medische redenen: Het kan soms handig zijn om te zeggen dat je een medisch probleem had, zoals misselijkheid, hoofdpijn of buikpijn. Wees echter voorzichtig dat de school geen doktersverklaring gaat vragen om je smoesje te verifiëren.
 4. Persoonlijke problemen: Als er iets persoonlijks aan de hand is, zoals een noodsituatie thuis, familieproblemen, of een belangrijke afspraak, kan dit een reden zijn om te laat te komen op school. Wees echter altijd discreet met persoonlijke informatie en respecteer de privacy van jezelf en anderen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het beter is om eerlijk te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties. Het regelmatig gebruiken van smoesjes kan gevolgen hebben, zoals het verlies van vertrouwen van docenten en klasgenoten, en zelfs disciplinaire maatregelen van de school.

4. Inspiring Elise: 25 smoesjes om te laat te komen

Als je op zoek bent naar meer creatieve smoesjes om te laat te komen op school, kun je eens kijken naar de blogpost van Inspiring Elise. In haar artikel “25 smoesjes om te laat te komen” deelt Elise een aantal grappige en inventieve excuses om je vertraging te rechtvaardigen. Hoewel deze smoesjes voornamelijk bedoeld zijn voor entertainment en niet bedoeld zijn om serieus te gebruiken, kunnen ze je misschien inspireren om creatiever te denken.

Je kunt de blogpost van Inspiring Elise hier bekijken.

5. Geloofwaardige smoesjes om te laat te komen op school

Soms hebben we een geloofwaardig excuus nodig om te laat te komen op school. Geïnspireerd door de tips voor smoesjes op het werk, kunnen we enkele van deze ideeën aanpassen voor gebruik op school. Enkele voorbeelden van geloofwaardige smoesjes zijn:

 • Technische problemen: Zeggen dat je computer vastliep of dat je problemen had met je internetverbinding, waardoor je niet op tijd kon inloggen voor de online les.
 • Communicatieproblemen: Verwijzen naar een probleem met je telefoon, zoals geen ontvangst of een lege batterij, waardoor je niet op de hoogte was van het tijdstip van je eerste les.
 • Wegwerkzaamheden: Melden dat er onverwachte wegwerkzaamheden waren of dat er een omleiding was waardoor je vertraging opliep.
 • Gezondheidskwesties: Verklaren dat je last had van een onverwachte allergische reactie, migraine of andere gezondheidsproblemen waardoor je niet op tijd kon vertrekken.

Hoewel deze smoesjes geloofwaardig kunnen zijn, is het belangrijk om ze niet te misbruiken. Probeer altijd eerlijk te blijven en verantwoordelijkheid te nemen voor je acties.

6. Hoe reageren op smoesjes?

Als docent of medewerker van de school kan het soms moeilijk zijn om professioneel om te gaan met smoesjes van studenten die te laat komen. Het is belangrijk om begripvol en empathisch te zijn, maar ook duidelijk grenzen te stellen en verantwoordelijkheid te bevorderen.

Enkele tips voor het professioneel reageren op smoesjes zijn:

 • Luister actief naar het excuus en toon begrip voor de situatie.
 • Wees eerlijk en geef aan dat het belangrijk is om verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties.
 • Stel duidelijke grenzen en geef aan wat de consequenties kunnen zijn van herhaaldelijk te laat komen.
 • Moedig open communicatie aan en moedig studenten aan om problemen tijdig te melden in plaats van smoesjes te gebruiken.
 • Wees consistent in je reactie op smoesjes en volg dezelfde richtlijnen voor alle studenten.

Met een professionele en empathische benadering kun je zowel begrip tonen voor de situatie van de studenten als een positieve leeromgeving behouden.

7. De beste smoezen om overal onderuit te komen

Als je geïnteresseerd bent in meer smoesjes, niet alleen om te laat te komen op school, maar ook om onder andere verplichtingen uit te komen, dan kun je het artikel van Gekkiggeit bekijken. In het artikel “De beste smoezen om overal onderuit te komen” bespreekt Gekkiggeit verschillende smoesjes die je kunt gebruiken om aan verplichtingen te ontsnappen, inclusief school.

Je kunt het artikel van Gekkiggeit hier lezen.

8. Zeg geen sorry als je te laat bent voor school

In een artikel op Business Insider wordt betoogd dat het beter is om geen excuses aan te bieden als je te laat bent voor een afspraak. Het artikel stelt dat het beter is om de verantwoordelijkheid te nemen voor je vertraging en te focussen op het oplossen van het probleem in plaats van je te verontschuldigen.

Je kunt het artikel van Business Insider Aggregeren 93 Smoesjes Om Te Laat Te Komen Op School

50 smoesjes om te laat op school te komen
50 smoesjes om te laat op school te komen

‘Ik had een lekke band/panne

En daar ligt hem net zijn kracht. Hij is zo cliché dat niemand verwacht dat je dit verhaal uit je duim zou zuigen. Maximale extra tijd die het je oplevert: Afhankelijk van je vervoer en de afstand tot je werk. Als je met de auto naar je werk gaat kan dit je heel veel extra tijd opleveren.Melding bij afwezigheid

Het verzuimloket van DUO geeft de melding door aan de leerplichtambtenaar van de gemeente. Deze onderzoekt de zaak. Als het spijbelen komt door problemen thuis of in de persoonlijke situatie van de jongere probeert de leerplichtambtenaar hulpverlening of begeleiding in te zetten.Verontschuldigen omdat je te laat bent

Veel beter werkt het dus om iets te zeggen als: “Bedankt voor je flexibiliteit.” Er zit een verschil in zeggen “Sorry dat ik je heb laten wachten” en “Sorry dat ik verlaat ben, mijn trein had vertraging.

25 smoesjes om te laat te komen!
 • Mijn moeder zei vanochtend dat ik meekon rijden want ze moest naar (woonplaats). …
 • Er zat vanochtend een kat in onze schuur en ik stapte in zijn poep waardoor ik eerst mijn schoenen schoon moest maken voordat ik naar school kon gaan. …
 • Ik had een lekke band. ( …
 • Ik had me verslapen. (
De beste smoezen om overal onderuit te komen
 1. De brug stond open. …
 2. Ik heb onderweg een oud vrouwtje geholpen die gevallen was. …
 3. Ik kan echt niet komen, want ik moet mijn handtas nog uitruimen. …
 4. M’n hond/kat/cavia was wegelopen en die moest ik gaan zoeken. …
 5. Ik voel me niet zo lekker en moet nu in quarantaine.

Wat Is Een Goede Smoes Om Te Laat Te Komen?

Wat is een goede smoes om te laat te komen? Een van de klassieke smoezen om te laat te komen is “Ik had een lekke band/panne”. Deze smoes is zo algemeen bekend dat niemand verwacht dat je hierover zou liegen. De hoeveelheid extra tijd die je ermee kunt winnen, hangt af van je vervoermiddel en de afstand tot je werk. Als je met de auto naar je werk gaat, kan deze smoes je aanzienlijk meer tijd opleveren. Het kan je helpen om het begrip van je baas of collega’s te krijgen wanneer je te laat bent gekomen.

Wat Zijn Goede Smoesjes Om Niet Naar School Te Gaan?

Wat zijn goede redenen om niet naar school te gaan? Er zijn verschillende excuses die je kunt gebruiken om niet naar school te hoeven. Enkele voorbeelden zijn: “De brug stond open en ik kon niet verder. Ik heb onderweg een oud vrouwtje geholpen dat was gevallen.” Een andere smoes kan zijn: “Ik kan echt niet komen, want ik moet mijn handtas nog uitruimen.” Een excuus dat vaak werkt is: “Mijn huisdier is weggelopen en ik moet hem gaan zoeken.” Daarnaast kun je zeggen dat je je niet lekker voelt en in quarantaine moet vanwege ziekte.

Wat Moet Je Doen Als Je Te Laat Bent Op School?

Wat moet je doen als je te laat op school bent? Als je te laat op school bent, moet je dit melden bij het verzuimloket van DUO. Zij zullen deze melding doorgeven aan de leerplichtambtenaar van de gemeente, die de zaak zal onderzoeken. Als het te laat komen veroorzaakt wordt door problemen thuis of in de persoonlijke situatie van de jongere, zal de leerplichtambtenaar proberen hulpverlening of begeleiding in te zetten.

Gevonden 26 smoesjes om te laat te komen op school

25 Smoesjes Om Te Laat Te Komen! – Inspiring Elise
25 Smoesjes Om Te Laat Te Komen! – Inspiring Elise
Top 10 Smoesjes Om Niet Naar School Te Hoeven!!! Koetlife Vlog - Youtube
Top 10 Smoesjes Om Niet Naar School Te Hoeven!!! Koetlife Vlog – Youtube
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen
De 18 Beste Smoezen Om Ouders En Leraren Te Vertellen

See more here: huongrung.net

Learn more about the topic smoesjes om te laat te komen op school.

See more: huongrung.net/category/kind-gezin

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *