Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Schermvideo Maken Op Iphone: Een Eenvoudige Handleiding

Schermvideo Maken Op Iphone: Een Eenvoudige Handleiding

Hoe maak je een schermopname op iPhone? - Filmpje van je scherm

Schermvideo Maken Op Iphone: Een Eenvoudige Handleiding

Hoe Maak Je Een Schermopname Op Iphone? – Filmpje Van Je Scherm

Keywords searched by users: schermvideo maken iphone schermopname iphone 12, schermopname iphone 11, schermopname iphone 13, schermopname met geluid iphone, schermopname iphone werkt niet, geluidsopname maken iphone, screenshot maken iphone 11, schermopname apple

Wat is een schermvideo?

Een schermvideo, ook wel bekend als een schermopname of screencast, is een opname van wat er op het scherm van een apparaat gebeurt. Dit kan handig zijn bij het maken van tutorials, het delen van gameplaybeelden, of het demonstreren van een app of functie. Met een schermvideo kunt u anderen laten zien wat u ziet op uw apparaat, inclusief alle acties, bewegingen of handelingen die u uitvoert.

In dit artikel zullen we ons richten op hoe u een schermvideo kunt maken op een iPhone, evenals enkele alternatieve methoden en tips voor het bewerken van schermvideo’s op uw iPhone.

Hoe maak je een schermvideo op een iPhone?

Het maken van een schermvideo op een iPhone is vrij eenvoudig en vereist geen extra software of apps. iPhones hebben een ingebouwde functie genaamd “Schermopname” waarmee u uw scherm kunt vastleggen zonder dat u externe apparaten nodig heeft.

Om een schermvideo op te nemen op een iPhone, volgt u deze stappen:

1. Open de Instellingen-app op uw iPhone.
2. Scroll naar beneden en tik op het bedieningspaneel.
3. Tik op “Pas regelaars aan”.
4. Zoek naar “Schermopname” en tik op het groene plusje naast de optie om deze toe te voegen aan uw bedieningspaneel.
5. Veeg omhoog vanaf de onderkant van uw scherm (of veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek op iPhone X en nieuwer) om het bedieningspaneel te openen.
6. Tik op het schermopname-icoon, dat lijkt op een cirkel met een witte stip in het midden.
7. De schermopname begint met een aftelling van drie seconden. U kunt aan de bovenkant van uw scherm een blauwe balk zien om aan te geven dat de opname bezig is.
8. Om de opname te stoppen, tikt u op het rode balkje bovenaan uw scherm en bevestigt u uw keuze door op “Stop” te tikken.

Na het stoppen van de opname wordt de video opgeslagen in uw Foto’s-app. U kunt het daar vinden en delen via berichten, e-mail of andere apps die video’s ondersteunen.

Stappen om een schermvideo op een iPhone te maken

Hier zijn de bovenstaande stappen nogmaals op een rijtje:

1. Open de Instellingen-app op uw iPhone.
2. Ga naar “Bedieningspaneel” en tik op “Pas regelaars aan”.
3. Voeg “Schermopname” toe aan uw bedieningspaneel.
4. Veeg omhoog of omlaag om het bedieningspaneel te openen.
5. Tik op het schermopname-icoon om de opname te starten.
6. Bevestig het stoppen van de opname door op de rode balk bovenaan uw scherm te tikken en daarna op “Stop” te tikken.
7. Uw opname wordt opgeslagen in de Foto’s-app.

Alternatieve methoden om een schermvideo op een iPhone te maken

Hoewel de ingebouwde schermopnamefunctie de meest gebruikelijke manier is om een schermvideo op een iPhone te maken, zijn er ook enkele alternatieve methoden beschikbaar. Hier zijn enkele opties die u kunt overwegen:

1. Gebruik een externe schermopname-app: Er zijn verschillende apps beschikbaar in de App Store waarmee u schermvideo’s kunt opnemen op uw iPhone. Enkele populaire opties zijn “DU Recorder”, “AirShou” en “GoRecord”. Deze apps bieden vaak extra functies en bewerkingsmogelijkheden.
2. Gebruik een Mac-computer: Als u een Mac-computer heeft, kunt u de QuickTime Player gebruiken om uw iPhone-scherm op te nemen. Sluit uw iPhone via een USB-kabel aan op uw Mac, open QuickTime Player en selecteer “Nieuwe filmopname”. Kies vervolgens uw iPhone als cameraoptie en start de opname.
3. Maak gebruik van screen mirroring: Met behulp van AirPlay of een Lightning-naar-HDMI-adapter kunt u uw iPhone-scherm opnemen door het te spiegelen naar een ander apparaat zoals een Apple TV of een externe monitor met de mogelijkheid om video’s op te nemen.

Hoe een schermvideo te bewerken op een iPhone?

Nadat u een schermvideo heeft opgenomen op uw iPhone, wilt u deze misschien bewerken voordat u hem deelt of publiceert. Gelukkig biedt de Foto’s-app op de iPhone enkele basisbewerkingsfuncties voor video’s.

Volg deze stappen om een schermvideo te bewerken op uw iPhone:

1. Open de Foto’s-app en zoek de schermvideo die u wilt bewerken.
2. Tik op de video om deze af te spelen en tik vervolgens op “Wijzig”.
3. Onderaan het scherm vindt u verschillende bewerkingsopties, zoals bijsnijden, draaien en filters toepassen. U kunt deze opties gebruiken om de video aan te passen aan uw wensen.
4. Nadat u de gewenste wijzigingen heeft gemaakt, tikt u op “Gereed” om de bewerkingen op te slaan.
5. U kunt de bewerkte video opslaan als een nieuwe clip of de originele video overschrijven.

Als u meer geavanceerde bewerkingsopties wilt, kunt u ook overwegen om een videobewerkings-app van derden te gebruiken die beschikbaar is in de App Store. Enkele populaire opties zijn “iMovie”, “LumaFusion” en “InShot”.

Andere bronnen voor het maken van schermvideo’s op verschillende apparaten

Hoewel dit artikel zich richt op het maken van schermvideo’s op een iPhone, zijn er ook verschillende bronnen beschikbaar voor het maken van schermvideo’s op andere apparaten. Hier zijn enkele handige links voor het maken van schermvideo’s op verschillende apparaten:

– Het scherm van uw iPhone, iPad of iPod touch opnemen: [Apple Support](https://support.apple.com/nl-nl/HT207935#:~:text=Uw%20scherm%20opnemen,iPhone%20of%20op%20uw%20iPad.&text=en%20wacht%20tot%20het%20aftellen,het%20scherm%20op%20te%20nemen.)
– Een screenshot maken of je scherm opnemen op een Android-apparaat: [Google Support](https://support.google.com/android/answer/9075928?hl=nl)
– Hoe kunt u gratis uw scherm met geluid opnemen op Windows 10?: [iTop VPN](https://nl.itopvpn.com/recorder-tips/hoe-kunt-u-gratis-uw-scherm-met-geluid-opnemen-op-windows-10-43#:~:text=Stap%201%3A%20Druk%20op%20de,uw%20scherm%20in%20Windows%2010.)
– Schermopname maken: 15 software-opties gratis en betaald: [iSpring](https://www.ispring.nl/blog/beste-schermopname-software-voor-windows)
– Uitleg: zo kun jij je Android-scherm opnemen (+ video!): [Android Planet](https://www.androidplanet.nl/tips/android-schermopname-maken/)
– Screen Recorder: Consumentenbond](https://www.consumentenbond.nl/digitaalgids/beste-gratis-software/screen-recorder#:~:text=Wie%20bewegend%20computerbeeld%20wil%20vastleggen,je%20op%20het%20scherm%20tekenen.)

Met behulp van deze bronnen kunt u schermvideo’s opnemen op verschillende apparaten en platforms.

Veelgestelde vragen (FAQs)

1. **Kan ik een schermvideo maken op mijn iPhone 12?**
Ja, u kunt een schermvideo maken op uw iPhone 12 door gebruik te maken van de ingebouwde schermopnamefunctie. Volg de stappen in dit artikel om een schermvideo op te nemen op uw iPhone 12.

2. **Is het mogelijk om een schermvideo op te nemen met geluid op mijn iPhone 11?**
Ja, het is mogelijk om een schermvideo op te nemen met geluid op uw iPhone 11. Standaard neemt de ingebouwde schermopnamefunctie zowel het scherm als het omgevingsgeluid op. Zorg ervoor dat het geluid niet is gedempt en dat u de gewenste audio wilt opnemen tijdens de schermopname.

3. **Kan ik een schermvideo maken op mijn iPhone 13?**
Ja, de iPhone 13 heeft dezelfde functionaliteit als de andere iPhone-modellen die in dit artikel worden genoemd. U kunt een schermvideo maken op uw iPhone 13 door de stappen voor het maken van schermvideo’s op een iPhone te volgen.

4. **Wat moet ik doen als schermopname niet werkt op mijn iPhone?**
Als schermopname niet werkt op uw iPhone, zijn er verschillende stappen die u kunt proberen om het probleem op te lossen. Zorg ervoor dat u de meest recente versie van iOS gebruikt, controleer of de schermopname-instellingen correct zijn geconfigureerd in het bedieningspaneel en probeer uw iPhone opnieuw op te starten. Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de Apple-ondersteuning voor verdere assistentie.

5. **Kan ik ook een geluidsopname maken met mijn iPhone?**
Ja, de iPhone heeft een Voice Memo-app waarmee u geluidsopnames kunt maken. U kunt de Voice Memo-app openen, op de record-knop tikken om een opname te starten en opnieuw tikken om de opname te stoppen. De opgenomen audio wordt opgeslagen in de Voice Memo-app en kan worden gedeeld of bewerkt.

6. **Hoe maak ik een screenshot op mijn iPhone 11?**
Om een screenshot te maken op een iPhone 11, houdt u de zijknop (de aan/uit-knop) aan de rechterkant van uw apparaat ingedrukt en tikt u tegelijkertijd op de volumeknop aan de linkerkant. Het scherm flitst kort en u hoort een sluitergeluid om aan te geven dat de screenshot succesvol is gemaakt. U kunt de screenshot vinden in de Foto’s-app onder het album “Screenshots”.

7. **Kan ik een schermopname maken op een Apple-apparaat zoals een MacBook of iMac?**
Ja, Apple-computers hebben ook ingebouwde functies voor het maken van schermvideo’s. U kunt de QuickTime Player gebruiken op een MacBook of iMac om uw scherm op te nemen. Open QuickTime Player, ga naar “Bestand” en selecteer “Nieuwe schermopname”. U kunt vervolgens uw schermopname starten en stoppen met behulp van de opnamebedieningen in de menubalk.

Dit waren enkele veelgestelde vragen over het maken van schermvideo’s op een iPhone. Hopelijk hebben deze antwoorden uw vragen beantwoord en kunt u nu probleemloos schermvideo’s opnemen op uw iPhone.

Categories: Samenvatting 28 Schermvideo Maken Iphone

Hoe maak je een schermopname op iPhone? - Filmpje van je scherm
Hoe maak je een schermopname op iPhone? – Filmpje van je scherm

Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ en tik vervolgens op de knop ‘Voeg toe’ naast ‘Schermopname’. Open het bedieningspaneel op uw iPhone of op uw iPad. en wacht tot het aftellen van drie seconden is voltooid. Verlaat het bedieningspaneel om het scherm op te nemen.Stap 1: Druk op de sneltoets Win + G om het in Window 10 ingebouwde schermrecorderprogramma te openen. Stap 2: Klik op de Opnameknop (of druk op de sneltoets Win + Alt + R) om te beginnen met het opnemen van uw scherm in Windows 10.

Belangrijk: Deze stappen werken op apparaten met Android 12 en hoger, op de meeste schermen waarop je kunt scrollen.
  1. Open het scherm dat je wilt vastleggen.
  2. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.
  3. Tik onderaan op Meer opnemen.
Zo activeer je schermopnames in Android Q
  1. Ga naar Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Ontwikkelaarsopties;
  2. Ga naar Functievlaggen;
  3. Zoek de optie settings_screenrecord_long_press en schakel deze in;
  4. Om nu een schermopname te maken, houdt de aan/uit knop lang ingedrukt;
  5. Druk lang op de optie ‘screenshot maken‘;
Hoe maakt u een schermopname windows: 15 beste software voor PC’s
Beste gratis schermrecorders Beste betaalde schermrecorders
CamStudio Movavi Screen Recorder
Ezvid My Screen Recorder Pro
TinyTake FlashBack
OBS Studio Screencast-O-Matic
11 thg 8, 2022

Hoe Maak Je Een Filmpje Van Je Beeldscherm?

Belangrijk: Deze stappen werken op apparaten met Android 12 en hoger, op de meeste schermen waarop je kunt scrollen. Om een filmpje van je beeldscherm te maken, volg je de volgende stappen: Open het scherm dat je wilt vastleggen. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag op je apparaat. Tik vervolgens onderaan op de optie “Meer” en selecteer de mogelijkheid om op te nemen.

Hoe Kan Ik Mijn Beeldscherm Opnemen Met Geluid?

Hoe kan ik mijn beeldscherm opnemen met geluid?

Om uw beeldscherm op te nemen met geluid in Windows 10, volgt u de onderstaande stappen:

Stap 1: Druk op de sneltoets Win + G om het in Windows 10 ingebouwde schermrecorderprogramma te openen.

Stap 2: Klik op de Opnameknop (of druk op de sneltoets Win + Alt + R) om te beginnen met het opnemen van uw scherm.

Op deze manier kunt u de vastgelegde beelden samen met het geluid op uw beeldscherm opnemen. Vergeet niet dat deze functie alleen beschikbaar is in Windows 10.14 thg 4, 2021.

Wat Is De Beste Gratis Screen Recorder?

Wat is de beste gratis Screen Recorder? Bij het maken van een schermopname op Windows zijn er veel verschillende softwareopties beschikbaar. Hier is een lijst van de 15 beste software voor PC’s, zowel gratis als betaald. Enkele populaire gratis opties zijn CamStudio, Movavi Screen Recorder, Ezvid, My Screen Recorder Pro, TinyTake en FlashBack. Daarnaast zijn er ook betaalde opties zoals OBS Studio en Screencast-O-Matic. Het is belangrijk op te merken dat er nog veel meer software beschikbaar is, maar deze lijst geeft een goed overzicht van enkele van de beste opties. Het kiezen van de juiste screen recorder hangt af van uw specifieke behoeften en budget.

Samenvatting 22 schermvideo maken iphone

Schermopname Maken Van Je Iphone: Zo Werkt Het
Schermopname Maken Van Je Iphone: Zo Werkt Het
Schermopname Iphone Met Geluid Van Telefoon (En Microfoon) - Youtube
Schermopname Iphone Met Geluid Van Telefoon (En Microfoon) – Youtube
Schermopname Op Iphone Maken? Zo Doe Je Dat! | Odido Blog
Schermopname Op Iphone Maken? Zo Doe Je Dat! | Odido Blog
Hoe Maak Je Een Schermopname Op Iphone? - Filmpje Van Je Scherm - Youtube
Hoe Maak Je Een Schermopname Op Iphone? – Filmpje Van Je Scherm – Youtube
Een Schermafbeelding Maken Op Uw Iphone - Apple Support (Be)
Een Schermafbeelding Maken Op Uw Iphone – Apple Support (Be)

See more here: huongrung.net

Learn more about the topic schermvideo maken iphone.

See more: huongrung.net/category/kind-gezin

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *