Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Externe Harde Schijf Werkt Niet Meer: Mogelijke Oplossingen!

Externe Harde Schijf Werkt Niet Meer: Mogelijke Oplossingen!

How to Fix External Hard Drive Not Showing Up

Externe Harde Schijf Werkt Niet Meer: Mogelijke Oplossingen!

How To Fix External Hard Drive Not Showing Up

Keywords searched by users: externe harde schijf werkt niet meer harde schijf niet zichtbaar in verkenner, externe harde schijf werkt niet meer mac, externe harde schijf wordt niet herkend mac, iomega externe harde schijf werkt niet meer, externe harde schijf gaat niet meer aan, seagate externe harde schijf niet zichtbaar windows, externe harde schijf wordt niet herkend, seagate externe harde schijf niet zichtbaar mac

Externe Harde Schijf Werkt Niet Meer: Oorzaken, Probleemoplossing en Gegevensherstel

Een externe harde schijf is een handig apparaat om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te back-uppen. Het kan echter frustrerend zijn wanneer de harde schijf niet meer werkt zoals verwacht. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijke oorzaken van het niet meer werken van een externe harde schijf, bieden we probleemoplossingstips en bespreken we methoden voor gegevensherstel.

1. De oorzaken van het niet meer werken van een externe harde schijf

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een externe harde schijf niet meer werkt. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

 • Kabelproblemen: Een beschadigde kabel of een slechte verbinding tussen de harde schijf en de computer kan ervoor zorgen dat de schijf niet wordt herkend.
 • Stroomvoorziening: Als de harde schijf niet voldoende stroom krijgt, kan dit resulteren in een slechte werking of het volledig niet meer functioneren van de schijf.
 • Bestandssysteemproblemen: Corrupte bestandssystemen kunnen ervoor zorgen dat de harde schijf niet wordt herkend door het besturingssysteem.
 • Fysieke schade: Een externe harde schijf kan beschadigd raken door een val, stoten of andere fysieke schade. Dit kan leiden tot een slechte werking of het volledig uitvallen van de schijf.

2. Probleemoplossing bij het niet herkennen van een externe harde schijf door Windows

Als je externe harde schijf niet wordt herkend door Windows, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

 1. Controleer de kabels: Zorg ervoor dat de kabels stevig zijn aangesloten op zowel de harde schijf als de computer. Probeer indien mogelijk een andere kabel om te zien of dit het probleem oplost.
 2. Controleer de stroomvoorziening: Als de harde schijf een eigen stroomvoorziening heeft, controleer dan of deze correct is aangesloten en goed werkt.
 3. Update de stuurprogramma’s: Ga naar de website van de fabrikant van de harde schijf en controleer of er stuurprogramma-updates beschikbaar zijn. Installeer indien nodig de nieuwste stuurprogramma’s.
 4. Controleer het bestandssysteem: Gebruik de ingebouwde Windows-tool “Schijfcontrole” om het bestandssysteem van de externe harde schijf te controleren op fouten. Dit kan helpen bij het herstellen van corrupte bestandssystemen.
 5. Probeer een andere computer of poort: Sluit de harde schijf aan op een andere computer om te controleren of het probleem specifiek is voor één computer. Probeer ook een andere USB-poort op dezelfde computer om te zien of dit het probleem oplost.

3. Diagnose van een defecte harde schijf

Als alle bovenstaande stappen niet hebben geleid tot het oplossen van het probleem, kan het zijn dat de harde schijf fysiek defect is. Er zijn enkele symptomen die kunnen wijzen op een defecte harde schijf:

 • Lawaai: Vreemde geluiden zoals tikken, krassen of een zoemend geluid kunnen duiden op interne mechanische schade aan de harde schijf.
 • Langzame werking: Als de harde schijf extreem traag is of regelmatig vastloopt, kan dit wijzen op een defecte schijf.
 • Onleesbare bestanden: Als je bestanden niet kunt openen of als je foutmeldingen krijgt bij het proberen te openen, kan dit wijzen op beschadigde sectoren op de harde schijf.
 • Volledig niet zichtbaar: Als de harde schijf helemaal niet wordt herkend door de computer, kan dit duiden op een ernstig probleem met de schijf.

4. Het redden en herstellen van gegevens van een defecte externe harde schijf

Als je harde schijf fysiek defect is, is het belangrijk om de gegevens te redden voordat je verdere stappen onderneemt. Je kunt een professioneel dataherstelbedrijf raadplegen om te proberen de gegevens te herstellen. Deze bedrijven hebben gespecialiseerde apparatuur en expertise om gegevens van defecte harde schijven te herstellen.

Als je handig bent met technologie en geen belangrijke gegevens op de harde schijf hebt staan, kun je ook proberen de harde schijf zelf te repareren. Dit is echter alleen aan te raden als je het risico begrijpt en bereid bent om de schijf verder te beschadigen.

5. Het vervangen of repareren van een kapotte harde schijf

Als je harde schijf kapot is en je hebt belangrijke gegevens kunnen redden, kun je overwegen om de harde schijf te vervangen of te laten repareren. Dit kan gedaan worden door een professioneel computerreparatiebedrijf. Zij kunnen de oude harde schijf vervangen door een nieuwe en ervoor zorgen dat je weer toegang hebt tot al je bestanden.

6. Gegevensherstel: het herstellen van gegevens van een externe harde schijf

Als je externe harde schijf niet meer werkt maar je hebt geen belangrijke gegevens kunnen redden, kun je proberen gegevensherstelsoftware te gebruiken om de bestanden te herstellen. Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar die ontworpen zijn om verloren of verwijderde bestanden van harde schijven te herstellen. Volg de instructies van het programma en probeer de verloren bestanden te herstellen.

7. Veelvoorkomende foutmeldingen en hun betekenis bij een niet-werkende externe harde schijf

Er zijn verschillende foutmeldingen die kunnen optreden wanneer een externe harde schijf niet meer werkt. Enkele veelvoorkomende foutmeldingen en hun betekenis zijn:

 • “De schijf is niet geformatteerd. Wilt u deze nu formatteren?” – Deze foutmelding kan optreden wanneer het bestandssysteem van de harde schijf beschadigd is of niet wordt herkend door het besturingssysteem.
 • “Onbekend apparaat” – Deze foutmelding kan optreden wanneer de harde schijf niet correct wordt herkend door het USB-stuurprogramma van het besturingssysteem.
 • “Deze schijf is alleen-lezen” – Deze foutmelding kan optreden wanneer de harde schijf is beveiligd tegen schrijven, wat kan gebeuren als gevolg van bestandssysteemproblemen of beschadigde instellingen.

8. Preventieve maatregelen om een externe harde schijf te onderhouden en problemen te voorkomen

Om problemen met een externe harde schijf te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen:

 • Hanteer de harde schijf voorzichtig: Vermijd het laten vallen of stoten van de harde schijf, aangezien dit fysieke schade kan veroorzaken.
 • Veilig verwijderen: Zorg ervoor dat je de externe harde schijf veilig verwijdert voordat je de kabel loskoppelt. Dit helpt corruptie van het bestandssysteem te voorkomen.
 • Bescherm tegen stroomstoten: Gebruik een overspanningsbeveiliging en zorg ervoor dat de stroomvoorziening stabiel is om schade door stroomstoten te voorkomen.
 • Regelmatige back-ups: Maak regelmatig back-ups van je gegevens op een andere locatie om het risico op dataverlies te minimaliseren.
 • Bewaar op de juiste temperatuur: Zorg ervoor dat de harde schijf wordt bewaard bij de aanbevolen temperatuur en vochtigheidsgraad om schade door omgevingsfactoren te voorkomen.

Door deze preventieve maatregelen te nemen en de nodige zorg te besteden aan je externe harde schijf, kun je de levensduur ervan maximaliseren en de kans op problemen verminderen.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom wordt mijn externe harde schijf niet weergegeven in Verkenner?

Een externe harde schijf kan om verschillende redenen niet worden weergegeven in Verkenner. Enkele mogelijke oorzaken zijn een defecte kabel, een probleem met de stuurprogramma’s, een beschadigd bestandssysteem of een defecte harde schijf. Raadpleeg de bovenstaande sectie voor mogelijke oplossingen.

2. Mijn externe harde schijf werkt niet meer op mijn Mac. Wat moet ik doen?

Als je externe harde schijf niet meer werkt op je Mac, kun je de bovenstaande probleemoplossingstips volgen. Zorg ervoor dat je de kabels controleert, de stuurprogramma’s bijwerkt en het bestandssysteem controleert. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan gegevensherstelmethoden of raadpleeg een professioneel dataherstelbedrijf.

3. Mijn iomega externe harde schijf werkt niet meer. Wat moet ik doen?

Als je iomega externe harde schijf niet meer werkt, volg dan de bovenstaande probleemoplossingstips. Controleer de kabels, werk de stuurprogramma’s bij en controleer het bestandssysteem. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan gegevensherstelmethoden of raadpleeg een professioneel dataherstelbedrijf.

4. Mijn externe harde schijf gaat niet meer aan. Wat moet ik doen?

Als je externe harde schijf niet meer aangaat, zorg er dan eerst voor dat de stroomvoorziening stevig is aangesloten en goed werkt. Als dit het probleem niet oplost, kan er een probleem zijn met de voeding van de harde schijf of zelfs met de schijf zelf. Raad

Categories: Delen 15 Externe Harde Schijf Werkt Niet Meer

How to Fix External Hard Drive Not Showing Up
How to Fix External Hard Drive Not Showing Up

Hoe Weet Ik Of Mijn Externe Harde Schijf Kapot Is?

Hoe kan ik weten of mijn externe harde schijf defect is? Meestal treden defecten aan een harde schijf niet plotseling op, maar ontstaan ze na verloop van tijd. Een langzamere computer, problemen met opstarten en vastlopen zijn symptomen van een defecte harde schijf. Als uw harde schijf ook tikt, is dit een signaal dat de harde schijf kapot is of op het punt staat om kapot te gaan. Het is belangrijk om dit te weten om eventuele gegevensverlies te voorkomen.

Hoe Kan Ik Mijn Externe Harde Schijf Herstellen?

Hoe kan ik mijn externe harde schijf herstellen?

Er zijn verschillende methoden die u kunt proberen om uw data te herstellen van een externe harde schijf. Hier zijn nog vier andere methoden die u kunt gebruiken:

1. Controleer eerst de Windows Recycle Bin. Sommige per ongeluk verwijderde bestanden worden mogelijk verplaatst naar de prullenbak en kunnen daar worden hersteld.

2. U kunt ook de opdracht Prompt gebruiken om uw data te herstellen. Open de opdracht Prompt en typ specifieke commando’s om toegang te krijgen tot de gegevens op uw externe harde schijf.

3. Een andere methode is het herstellen van bestanden met behulp van de bestandsgeschiedenis. Als u eerder een back-up heeft gemaakt van uw externe harde schijf met behulp van de bestandsgeschiedenisfunctie van Windows, kunt u eerdere versies van uw bestanden herstellen.

4. Ten slotte kunt u ook proberen uw data te herstellen met behulp van de Windows System File Checker. Deze ingebouwde tool kan corrupte systeembestanden detecteren en herstellen, wat ook kan leiden tot het herstel van verloren gegevens.

Het gebruik van deze methoden kan u helpen bij het herstellen van uw externe harde schijf en uw belangrijke gegevens terughalen. Het is echter altijd aanbevolen om regelmatig een back-up te maken van uw gegevens om ongewenst dataverlies te voorkomen.

Kan Een Externe Harde Schijf Kapot Gaan?

Kan een externe harde schijf kapot gaan? Ja, een externe harde schijf kan kapot gaan als gevolg van gebruik of fysieke schade. Over het algemeen gaan harde schijven tussen de 4 en 8 jaar mee bij matig gebruik, maar er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de levensduur, zoals frequentie van gebruik en onderhoudsmaatregelen. Het is belangrijk om te vermelden dat alle harde schijven uiteindelijk defect kunnen raken. Zorgvuldig gebruik en regelmatig onderhoud kunnen de levensduur van een externe harde schijf verlengen. De genoemde informatie werd verkregen op 7 januari 2022.

Hoe Haal Ik Data Van Een Kapotte Harde Schijf?

Hoe haal ik data van een kapotte harde schijf? Om data van een kapotte harde schijf te herstellen zijn er twee opties: het gebruik van speciale software of het inschakelen van een data recovery specialist. Welke van de twee methoden gekozen moet worden hangt af van de ernst van het probleem. Het is verstandig om de keuze af te stemmen op de specifieke situatie. Deze informatie geldt voor 31 januari 2023.

Top 35 externe harde schijf werkt niet meer

Seagate Basic Externe Harde Schijf 4Tb | Officiële Acer Online Shop
Seagate Basic Externe Harde Schijf 4Tb | Officiële Acer Online Shop
Seagate Expansion Usb 3.0 - Externe Harde Schijf - 1 Tb - Zwart | Bol.Com
Seagate Expansion Usb 3.0 – Externe Harde Schijf – 1 Tb – Zwart | Bol.Com

See more here: huongrung.net

Learn more about the topic externe harde schijf werkt niet meer.

See more: https://huongrung.net/category/kind-gezin/

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *